Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland 1 sterkste mediamerk

De publieke tv-zender Nederland 1 staat bovenaan in de top 25 Nederlandse mediamerken, een jaarlijks onderzoek van Interbrand en Tijdschrift voor Marketing. Interbrand en Tijdschrift voor Marketing hebben voor de derde keer, samen met Multiscope, het Nederlandse mediamerkenlandschap in kaart gebracht. Vorig jaar stond RTL4 nog bovenaan.

De commerciële tv-zender is dit jaar naar de vijfde plek gedaald volgens Adformatie. Nederland 1 heeft zijn nummer éénpositie te danken aan het feit dat Nederlanders het merk een zeer hoge authenticiteitscore geven, zo meldt Tijdschrift voor Marketing.

‘Het oudste televisiemerk van Nederland biedt consumenten aanhoudend een rijk en gevarieerd aanbod met vertrouwde programma’s als het NOS Journaal, Studio Sport, Boer zoekt Vrouw en Pauw & Witteman.

De nummer 2 is NU.nl, op de derde plaats staat de NOS voor De Telegraaf (4) en dus RTL4 (5e). SBS6, vorig jaar nog op plaats 3, is helemaal uit de top-25 verdwenen. En dat geldt ook voor Hyves, vorig jaar nog terug te vinden op plek 4. Via het online panel van Multiscope is representatief onderzoek uitgevoerd onder 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De hele top 25 is te zien in het aprilnummer van Tijdschrift voor Marketing. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten