Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eigenaar Egyptische buikdanszender opgepakt

De Egyptische zedenpolitie heeft donderdag de eigenaar van tv-zender ElTet opgepakt. Op de zender waren 24 uur per dag buikdansende vrouwen te zien. Volgens de zedenpolitie had de zender geen vergunning. Bovendien zou ElTet aanzetten tot losbandigheid en prostitutie. ElTet zond video’s uit van buikdanseressen, vaak in pikante outfits.

Ook werden er reclames voor seksspeeltjes uitgezonden. Eigenaar Baligh Hamdy werd opgepakt nadat de autoriteiten klachten hadden ontvangen van kijkers, aldus een anonieme bron bij de veiligheidsdiensten.

Buikdansen vormt een belangrijk onderdeel van de Egyptische cultuur en is wettelijk toegestaan in hotels en clubs. De Egyptische bevolking is de laatste jaren echter steeds conservatiever geworden. [Novum/AP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten