Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herbouw zendmast Smilde live op RTV Drenthe

De zendmast van Smilde krijgt een nieuwe zendmast. De regionale publieke zender RTV Drenthe zal de werkzaamheden hiervan live uitzenden via internet. Afgelopen dinsdag, 1 mei, zijn deze begonnen. Via de webcam kan iedereen live zien hoe de werkzaamheden vorderen. Hiervoor maakt men gebruik van een speciale helikopter uit Zwitserland.

De helikopter uit Zwitserland is dinsdag begonnen met het plaatsen van de nieuwe mast op de betonnen tv-toren in Hoogersmilde. De eerste delen zijn al geplaatst op de toren. De planning is om eind deze week 145 meter geplaatst te hebben.

De zendmast stortte in juli vorig jaar in na een brand. De betonnen toren waar de mast op komt te staan is eerder al gerepareerd. Het gebied rond de tv-toren is vanwege de werkzaamheden afgesloten. Als alles meezit is de nieuwe 303 meter hoge mast eind mei op hoogte. [Radiowereld.NL]

Nieuws: Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde‘.

Gerelateerde berichten