Search
Close this search box.

Luistercijfers periode maart – april 2012

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode maart – april 2012 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 9.802 respondenten van 10 jaar en ouder.

Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 9 minuten per dag, dat is 5 minuten korter dan in de vorige periode.

Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11.8%, dit was 12.1%. 3FM staat nu op een tweede plek met 9.8%, dit was afgelopen maand 9.5%. Op de derde plaats staat Radio 2 met 9.2%, dit was in de vorige periode 9.3%.

Stijgers: 3FM, Skyradio, Radio 1, Q-music, Radio Veronica.
Dalers: Radio 538, Radio 2, E-power Radio, Radio 5, Radio 10 Gold, Arrow Classic Rock.
Gelijk: 100%NL, Slam FM, Radio 4, Classic FM, BNR Nieuwsradio, Arrow Jazz FM, Radio 6 soul en jazz, Overige zenders.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De landelijke cijfers van de vorige periode staan hier. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 19 juni 2012 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek.

Zendmasten
Zoals bekend is een aantal radiostations getroffen door de branden van 15 juli 2011 in de zendmasten van Smilde en Lopik. Het FM-bereik in noord Nederland is na het instorten van de zendmast in Smilde gedeeltelijk hersteld, na de ingebruikname van een noodmast in Assen op 22 juli en aanvullende zenders op alternatieve opstelpunten.

De getroffen radiostations zijn in noord Nederland opnieuw te ontvangen, zij het minder krachtig. Lees meer in het Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde. [Radiowereld.NL]