Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omroepmedewerker bedreigt Radio.NL [Update]

Een medewerker van omroep Gelderland heeft donderdagmiddag telefonisch de eigenaar van Radio.NL bedreigd. De medewerker liet aan de telefoon weten niet blij te zijn met één artikel op de website Radio.NL. Afgelopen woensdag kreeg Radio.NL al het verzoek per mail om een artikel zonder reden te verwijderen, maar daar werd toen niet aan voldaan.

De medewerker van Radio en TV Gelderland nam daarna afgelopen donderdag ook telefonisch contact op. De bewuste medewerker kon niet aangeven waarom het bewuste artikel uit 2003 moest worden verwijderd. Nadat hem verteld was dat het artikel niet werd verwijderd, dreigde de medewerker onder andere de ramen in te gooien.

Omroep Gelderland is afgelopen donderdag meteen op de hoogte gebracht van de bedreiging. De omroep heeft inmiddels laten weten dat er in het bewuste artikel absoluut geen vreemde dingen staan. Er is ook geen aanleiding om iets aan te passen of te verwijderen. De omroep liet weten verder in gesprek te gaan met de medewerker over de redenen van de bedreiging. Radio.NL overweegt op dit moment om aangifte te doen bij de politie. [Radiowereld.NL]

Update
Een week na de bedreiging heeft de bewuste medewerker op eigen iniatief zijn excuus aangeboden. Radio.NL zal daarom geen aangifte doen. 

Omroep Gelderland faalt
De directie van Omroep Gelderland heeft, ondanks alle beloftes van leidinggevende redacteuren niets van zich laten horen. Waarom de omroep na de bedreiging en diverse telefoongesprekken geen beloftes nakomt is onduidelijk.

Gerelateerde berichten