Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marc Adriani nieuwe directeur bij BNN

Marc Adriani wordt na deze zomer algemeen directeur van omroep BNN. Op dit moment is Marc directeur van platenmaatschappij EMI Music Netherlands. Sinds 2001 heeft hij al verschillende functies gehad. Eerst programmacoördinator Radio en later adjunct directeur. De huidige directeur, Lucas Goes, wordt adjunct directeur bij Endemol Nederland Mediagroep.

Echt afscheid was er niet bij, Lucas Goes bleef verbonden als bestuurslid en elke vrijdag als presentator van het Platenpaleis op Radio 2. Lucas begon in 2000 als adjunct- en zakelijk directeur en is sinds 2007 algemeen directeur.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers: “Gelukkig weet ik dat er met Marc als algemeen directeur zeer luide, opwindende en mooie toekomstmuziek voor BNN zal klinken. Luister maar naar het Lust for Life-gevoel in Marc’s programma Het Platenpaleis.”

Marc Adriani: “Natuurlijk moet ik iets zeggen over hoe uitdagend het is om BNN te mogen leiden…, maar het is gewoon een hondenbaan, waar je ook nog eens veel voor moet vergaderen. Gelukkig is het wel bij de leukste omroep van Nederland met fantastische en creatieve programmamakers. En ook na de fusie BNN/VARA blijft BNN de jongste omroep van Nederland. Anders heb ik mijn werk niet goed gedaan.”

Zijn omroepcarrière is Adriani begonnen bij Club Veronica om later bij Veronica Nieuwsradio aan de slag te gaan. Daarna werd hij presentator en programmaleider bij de regionale omroep Radio M Utrecht en werkte jarenlang freelance als verslaggever voor de Tros. In 2001 maakte hij de overstap naar BNN, de laatste jaren als adjunct directeur. Deze baan ruilde hij in voor het directeurschap bij platenmaatschappij EMI. [Radiowereld.NL]