Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Luisteraar luistert langer naar sport op Radio 1

De programmering van de Radio 1 Sportzomer zorgt ervoor dat de luisteraar de radio langer aan laat staan. 35% van de luisteraars heeft aangegeven i.v.m. de Radio 1 Sportzomer méér naar de muziek- en nieuwszender Radio 1 geluisterd te hebben dan ze normaalgesproken doen, tegenover een groep van 7% die minder dan gebruikelijk geluisterd heeft.

Tijdens het EK Voetbal, van 8 juni tot en met 1 juli en het eerste weekend van de Tour de France, stemde 32% van Nederland af op de nieuwszender. Dat zijn 4,6 miljoen luisteraars. De luisteraars waardeerden de Radio 1 Sportzomer in deze periode gemiddeld met een 7,4.

De resultaten komen uit een onderzoek van slechts 554 Nederlanders van 10 jaar en ouder. Dit is online uitgevoerd door het onderzoeksbureau DVJ Insights in opdracht van de publieke zender.

Radio 1 Sportzomer is tot en met zondag 12 augustus te horen De Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op Radio 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten