Nienke de la Rive Box nieuwe presentator Klokhuis

Nienke de la Rive Box (26) is de nieuwe presentator van het NTR-programma Het Klokhuis. Nienke is op 4 september voor het eerst te zien in Het Klokhuis. “Voor Het Klokhuis kom ik elke dag op plekken waar ik anders nooit zou komen. Ik ontmoet mensen die ik anders niet zou spreken. Alsof ik iedere dag even in iemands leven naar binnen mag kijken. Geweldig.”

Nienke is op 4 september voor het eerst te zien in Het Klokhuis, in een uitzending over aardewerk (Z@pp, 18.23 uur). Nienke reist dan voor Het Klokhuis af naar Makkum. De Friese klei die daar al honderden jaren onder de grond ligt, blijkt een uitstekende grondstof voor aardewerk.

Ze beklimt de kleiberg en legt uit wat die klei nou zo goed maakt. Ze volgt het giet- en bakproces en ziet hoe de grauwe grond wordt omgetoverd in prachtig servies. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten