Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiozenders na stroomstoring in Rotterdam weer aan

Door een stroomstoring in een zendmast in Rotterdam waren diverse radiozenders niet te ontvangen via de ether in delen van Zuid-Holland. Omroep West, Radio Rijmond, Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4, Skyradio, Radio Veronica, Arrow en de lokale omroep Funx waren uit de lucht tot 09.45 uur. De stroomstoring ontstond rond kwart over acht in de Waalhaven in Rotterdam.

Normaal gesproken springt er bij een stroomstoring in de Waalhaven een nood-aggregaat aan, maar dat is dit keer niet gebeurd. Monteurs hebben nu het nood-aggregaat handmatig aangezet. De stroomstoring is nog niet verholpen.

De uitval van Radio West en Radio Rijnmond is extra pijnlijk, omdat beide zenders de officiële rampenzender voor de regio zijn. “Dit verhaal krijgt zeker een staartje, want dit is onacceptabel,” aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West.

Oorzaak
Bij graafwerkzaamheden werd een kabel van Stedin beschadigd, waarna de stroom uitviel. “Normaal gesproken moet in de zendmast een noodaggregaat aangaan, maar dat gebeurde dit keer niet”, laat een woordvoerder van beheerder Alticom weten. De stroomstoring is nog niet opgelost. Stedin is nog bezig met een oplossing. [Radiowereld.NL]