Radiozenders zoeken grootste kersthits van 2012

De grootste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50, de hitlijst met de grootste en meest populaire kersthits ooit. Luisteraars kunnen op Winterse50.nl tot en met dinsdag 18 december stemmen voor de Winterse 50 2012. Onder alle stemmers. De Winterse 50 wordt rond kerst uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België.

Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial die bij veel lokale omroepen te zien zal zijn.

Vorig jaar stond Chris Rea op nummer 1 met ‘Driving home for Christmas’. “Het lukte Chris Rea om de eeuwige nummer 1 Wham! van de hoogste plek te stoten”, zo vertelt Martijn de Lange, die de hitlijst in 2002 bedacht.

“In de afgelopen tien edities stond Wham maar liefst negen keer op 1 met ‘Last Christmas’. Alleen in 2008 veroverde Mariah Carey de koppositie met haar ‘All I want for Christmas is you’. Andere tijdloze kersthits zijn ‘Do they know it’s Christmas?’ van Band Aid, ‘Flappie’ van Youp van ‘t Hek en ‘White Christmas’ van Bing Crosby.”

In de Winterse 50 is ook ruimte voor nieuwe kersthits en voor nummers die niet over kerst gaan, maar bijvoorbeeld over sneeuw, winter of nieuwjaarsdag. Vorig jaar werd er meer dan 65.000 keer gestemd. Kijk voor alle uitzenddagen en –tijden op winterse50.nl. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten