Alleenstaanden hebben minder vaak digitale tv

Alleenstaanden, maar ook vrouwen, lagere inkomensgroepen, ouderen en bewoners van steden, kijken minder vaak digitale televisie. Gemiddeld had afgelopen jaar 71 procent van de Nederlandse huishoudens een digitale tv-aansluiting. Onder de eerdergenoemde groepen is dat lager. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De penetratie van digitale televisie in Nederlandse huishoudens is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. In 2007 keek slechts 21 procent van de huishoudens digitaal tv. In 2011 was dat gestegen tot 64 procent, en afgelopen jaar dus tot 71 procent.

Het gemiddelde ligt lager onder 65- tot 75-jarigen (63 procent), vrouwen (66), de 25 procent laagste inkomens (63) en in zeer stedelijk gebied (66). Het laagst is de verspreiding onder eenpersoonshuishoudens, met 62 procent.

In een rijk plattelandshuishouden zonder kinderen en waarvan de leden tussen de 25 en 44 jaar oud zijn, is de kans het grootst dat er digitaal televisie wordt gekeken. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten