Search
Close this search box.

Oudste muziekprijzen voor Kane en Trijntje Oosterhuis

Kane en Trijntje Oosterhuis zijn maandagavond in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Edison Pop. Kane kreeg de prijs voor beste groep, Trijntje Oosterhuis ging naar huis met het beeldje voor beste vrouwelijke artiest. Ook Blaudzun en Gers Pardoel vielen in de prijzen.

De Edison Pop voor beste mannelijke artiest ging naar Blaudzun, Gers Pardoel werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer. Alex Roeka ging naar huis met de prijs in de categorie kleinkunst/theater.

Tijdens de uitreiking van de Edison Pop werden ook twee publieksprijzen uitgedeeld. Het publiek koos Oceaan van Racoon als beste song, Sterker van Nick & Simon werd verkozen tot beste album.

De speciale juryprijs, die in 2011 in het leven werd geroepen, ging dit keer naar de band Lorrainville. Doe Maar kreeg aan het eind van de avond de Edison Oeuvreprijs uit handen van Gers Pardoel. De band zou de prijs al in 2000 krijgen, maar omdat Doe Maar weigerde op te treden werd de toekenning ingetrokken. Maandag stond de band wel op het podium.

De Edisons, de oudste muziekprijzen van Nederland, worden uitgereikt in het klassieke-, jazz- en popgenre. Vorig jaar werd de Edison Pop niet uitgereikt, in 2011 werden de beeldjes voor het laatst uitgedeeld. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten