Search
Close this search box.

BBC personeel staking over banenverlies voorbij

Medewerkers van de publieke omroep BBC zijn vrijdag weer aan het werk gegaan na een 12-uurs staking. Medewerkers zijn niet blij met het beleid van de BBC. De omroep moet veel banen schrappen, ook de werklast is erg hoog. Deze actie volgde op een 24-uurs staking van NUJ leden op 18 februari. De staking trof diverse tv-programma’s, inclusief nieuwsbulletins. De BBC verontschuldigde zich voor de verstoring richting de kijkers.

Volgens de vakbond staan er nog tweeduizend banen op de tocht, terwijl er sinds 2004 al bijna zevenduizend mensen zijn ontslagen. Op veel afdelingen van de BBC worden gedwongen uitslagen dus niet uitgesloten.

De britse omroep noemde de acties van de vakbond wederom teleurstellend. De BBC verklaarde echter dat de acties geen invloed hebben op het feit dat het bedrijf moet besparen en dat ontslagen noodzakelijk zijn. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten