Search
Close this search box.

Kees van der Spek confronteert oplichters in het buitenland

Overal ter wereld lopen oplichters rond die het hebben voorzien op talloze toeristen. Vaak wordt men opgelicht door criminele organisaties en soms gaat het zelfs zo ver dat ook de politie hierbij betrokken is. Een toerist staat er vaak alleen voor. In ‘Oplichters in het buitenland’, gaat Kees van der Spek, voormalig regisseur van Peter R. de Vries, achter deze zaken aan, zoekt de oplichters op en probeert ze te ontmaskeren.

In het programma gaat Kees van der Spek naar populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Hij reist onder andere af naar landen als Thailand, Marokko, Brazilië en Bali. Aan de hand van het verhaal van slachtoffers probeert hij op dezelfde wijze te worden opgelicht, om zo de onderste steen naar boven te halen in deze oplichtingszaken.

Vaker wel dan niet ontdekt Van der Spek een crimineel netwerk dat achter de oplichtingen schuil gaat. Zo wordt hij opgelicht bij geldwisseltransacties, time-share constructies, taxichauffeurs en zelfs door de lokale politie. Via verborgen camera’s laat hij zien hoe de oplichters te werk gaan. ‘Oplichters in het buitenland’ is vanaf 31 maart om 21.30 uur te zien bij SBS6. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten