Search
Close this search box.

Matthäus en Johannes Passion op RTV Utrecht

De regionale zender RTV Utrecht zendt dit jaar de Matthäus Passion en de Johannes Passion van componist Bach uit op televisie. Beide concerten zijn vertolkingen van De Nieuwe Philharmonie Utrecht. De Matthäus Passion is te zien op Goede Vrijdag, 29 maart, vanaf 12.15 uur en de Johannes Passion op tweede paasdag, 1 april, vanaf 12.00 uur.

De Matthäus en Johannes Passion zijn twee muziekstukken van Bach gewijd aan de kruisiging van Christus. Vorig jaar vertolkte De Nieuwe Philharmonie Utrecht de Matthäus Passion in de Jacobikerk in Utrecht. Hier zijn opnames van gemaakt. Dit jaar trad het koor en orkest op met de Johannes Passion in de Nicolaikerk in Utrecht op 15 en 16 maart. Beide concertregistraties worden op RTV Utrecht vertoond. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten