Search
Close this search box.

My FM en KIIS FM weer samen op 1 in Los Angeles

Los Angeles heeft wederom niet één maar twee radiostations die zich het populairst mogen noemen. Opnieuw staat 104.3 My FM (KBIG) op gelijke hoogte met zusterstation 102.7 KIIS FM. In New York City bouwde 106.7 Lite FM (WLTW) zijn koppositie uit.

In september 2012 stonden de popzender My FM en de hitzender KIIS FM voor het eerst samen op de eerste plek. Het feestje duurde maar een maand, want in oktober ging KIIS weer alleen aan kop. Nadat de softpopzender KOST 103.5 zich tijdens de feestdagen het populairst mocht noemen, nam KIIS het stokje in januari weer over.

Toch lijkt KIIS het dit jaar zwaarder te hebben, want opnieuw moet het station zijn eerste plaats delen. Ook dit keer is het My FM die op gelijk hoogte weet te komen. Het marktaandeel van My FM bleef gelijk met 5,4%, terwijl het marktaandeel van KIIS met 0,3%-punt daalde, zo blijkt uit de cijfers over februari van onderzoeksbureau Arbitron.

De softpopzender KOST sluit aan op de derde plaats met 4,8%, een verlies van 0,5%-punt. De praatzender KFI AM640 maakt het kwartet van Clear Channel compleet met een vierde plaats. KFI zag zijn marktaandeel met 0,6%-punt stijgen naar 4,6%.

Plaats vijf is verrassenderwijs voor 97.1 Amp Radio (KAMP). De rivaal van KIIS zag het marktaandeel met maar liefst 0,7%-punt stijgen naar 4,1% en drukt hiermee de oldieszender K-Earth 101 (KRTH) uit de top vijf. De laatste keer dat Amp in de top vijf stond was in december 2011.

Ryan Seacrest is zijn koppositie in de ochtend na een maand alweer kwijt. De ochtendman van KIIS daalde naar de derde plaats. Het populairst in de ochtend is nu weer KFI met Bill Handel en het eerste uur van Rush Limbaugh. De rockzender KROQ 106.7 staat met Kevin Ryder and Gene ‘Bean’ Baxter nu op plaats twee. Sean Valentine van My FM neemt de vierde plaats in.

Seacrest blijft nog wel het populairst in de ochtend bij jongeren tussen 18 en 34 jaar. Kevin & Bean staan hier op de tweede plaats, gevolgd door Carson Daly op Amp. In de groep 25 tot 54 zijn Kevin & Bean het populairst, gevolgd door Seacrest en Valentine.

Kijkend naar de doelgroepen over de gehele dag dan gaat KIIS aan kop bij de 18 tot 34-jarigen, gevolgd door de hip-hopzender Power 106 (KPWR) en Amp. In de doelgroep 25 tot 54 jaar staat My FM op één, gevolgd door KIIS en KOST.

New York City
De top vijf in New York City zat in februari muur vast als het om posities gaat. Lite FM blijft stevig aan kop en deed er zelfs nog een schepje bovenop. Het marktaandeel van de softpopzender steeg met 0,4%-punt naar 7,6%.
 
De nummers twee tot en met vier noteerden daarentegen allemaal verlies. De oldieszender (W)CBS FM 101.1 daalde naar 6,2%, de urbanzender WBLS 107.5 naar 5,5% en de hitzender Z100 (WHTZ) naar 5,1%. De nieuwszender 1010 WINS wist echter wel de stijgende lijn vast te houden en verstevigde zijn vijfde positie. WINS steeg met 0,2%-punt naar 4,7%.

Fors verlies was er voor beide sportzenders. 101.9 WFAN daalde met 1,2%-punt naar 2,5%, terwijl 98.7 ESPN (WEPN) naar 1,3% daalde.

Spannend was het ook voor Nash FM 94.7 (WNSH). De kersverse countryzender kreeg namelijk zijn allereerste luistercijfers onder ogen. Nash debuteert met 1,6% marktaandeel, wat goed is voor een 20e plaats.

Tenslotte een blik op de doelgroepen: bij jongeren tussen 18 en 34 jaar is Lite FM opvallend genoeg marktleider. De zender heeft Z100 naar de tweede plaats verbannen. WBLS is terug op drie. Opmerkelijk is dat de doelgroep 25 tot 54 jaar exact dezelfde top drie kent als de jongeren. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten