Search
Close this search box.

Omroep Gelderland moet tientallen medewerkers ontslaan

Bij de landelijke publieke omroepen zijn de bezuinigingen al lang begonnen. Maar de regionale publieke omroepen moeten ook sterk bezuinigen, zo ook bij Omroep Gelderland. “De kans is groot dat de komende jaren tientallen gedwongen ontslagen zullen vallen bij Omroep Gelderland.” Dat zei directeur Guus van Kleef van de omroep woensdag tijdens een medewerkersbijeenkomst.

In de huidige kabinetsplannen staat een bezuiniging van 25 miljoen euro. Omroep Gelderland zal daarvan 3 miljoen voor haar rekening moeten nemen. “Als dit doorgaat ontkomen we er niet aan tientallen mensen te moeten ontslaan”, zo meldt Van Kleef bij de regionale radio- en tv-zender.

Bij Omroep Gelderland werken ongeveer 160 mensen in vaste dienst. Wanneer de ontslagen zullen vallen, is nog niet bekend. De reorganisatie heeft volgens Van Kleef ook invloed op de programmering, maar wat er precies gaat veranderen is nog onduidelijk. [Radiio.NL]

Gerelateerde berichten