Search
Close this search box.

RKK bereikt 4,2 miljoen kijkers met Pausprogrammering

De Rooms Katholieke omroep RKK heeft de afgelopen weken ruim 4,2 miljoen kijkers van 6 jaar en ouder bereikt met de uitzendingen over de abdicatie van paus Benedictus XVI, het conclaaf en de inauguratie van paus Franciscus. Dat is 27,4% van de Nederlandse bevolking. Het gaat hierbij om kijkers die minimaal één minuut van de gehele programmering hebben gezien.

Leo Fijen, hoofd RKK: “Deze cijfers tonen aan dat de Kerk nog steeds leeft bij een groot aantal Nederlanders. Want op hoogtepunten van het kerkelijk leven staan mensen open voor informatie en oriëntatie. Dat zegt wat over de relevantie van de Rooms Katholieke Kerk in deze tijd.”

De uitzending over de Inauguratie van paus Franciscus was de afsluiting van de speciale RKK-programmering die 13 uitzendingen bevatte. Ruim één derde van televisiekijkend Nederland stemde dinsdagmorgen af op dit live verslag dat bijna 4 uur duurde. De uitzending had een marktaandeel van 34,2% en trok 359.000 kijkers.

Ook de andere uitzendingen van RKK over het aftreden van Paus Benedictus en de Pausjournaals tijdens het conclaaf kregen veel aandacht in de media en behaalden goede kijkcijfers. Best bekeken was het Pausjournaal waarin de nieuwe Paus werd aangekondigd. Op woensdagavond 13 maart keken 548.000 kijkers naar deze ingelaste uitzending. Het waarderingscijfer voor deze uitzending was 7,7.

De uitzending met het live-verslag van de abdicatie van paus Benedictus werd bekeken door 333.000 kijkers. Tijdens deze historische uitzending deden RKK-gezichten Roderick Vonhögen, Wilfred Kemp en Antoine Bodar vanuit Rome en Castel Gandolfo verslag van de laatste minuten van het pausschap van Benedictus XVI.

Internet
In de periode van 10 februari tot en met 19 maart steeg het websitebezoek op RKK.nl met 70%. Door 222.434 unieke bezoekers is de website toen bezocht. Het speciale Pausdossier en de LIVE-streams vanuit het Vaticaan werden het best bezocht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten