Search
Close this search box.

Waarde SBS Nederland sterk gedaald

Het Finse mediaconcern Sanoma boekt 34,8 miljoen euro af op zijn Nederlandse activiteiten vanwege zwakke vooruitzichten en verslechterde marktomstandigheden. De afschrijving geldt zowel voor de tijdschriftentak als de online en tv-activiteiten. Sanoma heeft sinds 2011 een aandeel van 67 procent in SBS Broadcasting.

Sanoma stelt bovendien de omzet- en winstverwachting voor dit jaar bij. Het bedrijf gaat ervan uit dat de omzet twee tot vier procent lager uitkomt dan in 2012 en dat de operationele winst 180 tot 205 miljoen euro gaat bedragen. Vorig jaar boekte Sanoma een omzet van 2,4 miljard euro. De brutowinst bedroeg 232 miljoen.

Eerder verwachtte Sanoma nog de resultaten over 2012 te kunnen handhaven. Volgens het mediabedrijf lijkt het er echter op dat de economie en de advertentiemarkten in Europa voorlopig niet aantrekken. Sanoma en Talpa betaalden in 2011 in totaal 1,3 miljard euro voor de activiteiten van SBS Broadcasting in Nederland en België. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten