Search
Close this search box.

Kensington wint 3FM Serious Talent Award

Kensington heeft zaterdag de 3FM Award gekregen uit handen van Serious Talent coördinator Tijs van Liemt. De band was samen met Jacco Gardner, Douwe Bob, Mister and Mississippi en The New Shining genomineerd. De 3FM uitzending vanaf Paaspop werd gepresenteerd door de 3FM deejays Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Tijs van Liemt: “Kensington is een band die 3FM al langer steunt onder de vlag Serious Talent. Dit jaar hebben ze naar onze mening de stap naar het grote publiek gemaakt. Live zijn ze uitgegroeid tot een van de beste bands van Nederland. Het harde werken van de band leidde onder meer tot het mogen afsluiten van Noorderslag en een plek op Pinkpop.”

Kensington behoort met vier nominaties op zak, net als Racoon, Kane en Jacco Gardner, tot de meest genomineerde artiest van de 3FM Awards. De Utrechtse band zal op 18 april optreden tijdens de 3FM Awards show in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. Kensington maakt nog kans op de 3FM Award voor Beste artiest rock, Beste album en Beste live act. Stemmen voor de 3FM Awards kan nog tot donderdag 18 april 10.00 uur.

3FM Awards
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten. De 3FM Awards worden uitgereikt in dertien categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste artiest hiphop, Beste artiest Dance, Beste single, Beste album, Beste live act, Beste nieuwkomer en Serious Talent. Daarnaast reikt 3FM een Award uit voor de meest gedraaide Nederlandse single, de Schaal van Rigter.

Liveshow vanuit Gashouder in Amsterdam
3FM reikt donderdag 18 april de Awards uit tijdens een liveshow vanuit de Gashouder in Amsterdam met optredens van Blaudzun, The Opposites, Racoon, Laura Jansen, Kane, Kensington, Handsome Poets, Douwe Bob, Nielson, Mister and Mississippi en Caro Emerald. 3FM doet die dag vanaf 16.00 uur live verslag. De Vara zendt de show vanaf 20.25 rechtstreeks uit op Nederland 3. Aansluitend op de Award show is er een Racoon-special van een half uur te zien waarin ze enkele van hun grootste hits live spelen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten