Search
Close this search box.

Koningslied binnen op 1 in Mega Top 50

[Update] Het Koningslied komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Mega Top 50. Het nummer werd zaterdagavond nog teruggetrokken door componist John Ewbank na een storm aan kritiek, maar maandag besloot het Nationaal Comité Inhuldiging toch vast te houden aan het lied.

Vooral de tekst, geschreven door onder anderen Daphne Deckers en Guus Meeuwis, was het mikpunt van veel critici. Ondanks alle negatieve aandacht belandde het lied binnen enkele uren op de koppositie van de iTunes-hitlijst.

Koningin van Alle Mensen staat deze week op de achtste plek in de Mega Top 50. Het nummer, waarmee RTL Boulevard United koningin Beatrix bedankt, kwam vorige week binnen op de tweede positie. Je Bent een Koning, een lied van studenten Allard & Huib, bezet de 24e plek. [Novum/Radio.NL] 

Update
Het Koningslied doet het ondanks alle kritiek goed in de hitlijsten. Het nummer waarin tal van artiesten Willem-Alexander toezingen is binnengekomen op de eerste plaats in de Single Top 100, blijkt vrijdagmiddag.

Het Koningslied houdt in de Single Top 100 de nieuwe hit van Daft Punk achter zich. Get Lucky, dat het danceduo maakte met Pharrell Williams, komt binnen op de tweede plaats. Williams is ook te horen op de nummer drie van deze week: Blurred Lines van Robin Thicke. Koningin van Alle Mensen, het lied waarmee RTL Boulevard koningin Beatrix uitzwaait, completeert de top vier.

Gerelateerde berichten