Search
Close this search box.

Live-uitzending opening van het Rijksmuseum

[Update] Het Rijksmuseum wordt op zaterdag 13 april door Koningin Beatrix heropend. Terwijl het publiek buiten staat te wachten om op de eerste dag het totaal vernieuwde museum te bezoeken, zendt de AVRO/ NOS live vanuit het Rijksmuseum een openingsprogramma uit, met daarin optredens van onder meer Karin Bloemen, de Ashton Brothers en Koefnoen.

Rik van de Westelaken en Cornald Maas presenteren het programma.

In het openingsprogramma dat op Nederland 2 vanaf 20.15 uur wordt uitgezonden, is er een uitgebreid verslag te zien van één van de laatste publieke optredens van Koningin Beatrix.

Daarnaast staan het verbouwde Rijksmuseum en haar kunstwerken centraal. Rik van de Westelaken en Cornald Maas praten onder andere met Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes. Daarnaast praat voormalig NOS-weervrouw Marjon de Hond over het weer op bepaalde schilderijen, kijkt kok Pierre Wind naar de collectie van het Rijks en bekijkt modeontwerper Jan Taminiau stukken uit de collectie vanuit een modeperspectief.

Optredens
Er zijn optredens van onder anderen zangeres Karin Bloemen & pianist Cor Bakker, de Ashton Brothers en het pianoduo Daniël Wayenberg (83) & Martin Oei (17). Ook Happy Single Ipie uit Koefnoen is te zien in deze live-uitzending.

Naast het live-programma over de opening van het Rijksmuseum staan op 13 april de tv-programma’s Opium Radio, Kunstuur en Opium Night Live in het teken van deze opening. [Radiowereld.NL]

Update
AT5 zendt donderdag ook de hele dag live uit vanuit het Rijksmuseum. Tot vier uur is AT5 live aanwezig bij de perspreview in het museum waar nog 600 andere journalisten uit binnen- en buitenland rondlopen.

Gerelateerde berichten