Search
Close this search box.

Nieuwe seizoen X Factor start vrijdag bij RTL4

RTL4 start vrijdagavond om 20.30 uur een nieuw seizoen ‘X Factor’. Deze keer weten de juryleden vooraf niet welke categorie zij onder hun hoede krijgen. De nieuwe jury bestaat deze keer uit Candy Dulfer, Ali B, Angela Groothuizen en Gordon, de presentatie van ‘X Factor 2013’ is weer in handen van Martijn Krabbé.

In het vijfde seizoen heeft Candy de categorie deelnemers van 26 jaar en ouder toegewezen gekregen. Ali B voert de categorie Meisjes aan. Angela Groothuizen heeft de categorie Jongens. En Gordon krijgt de groepen.

De nieuwe reeks start met vier auditie-afleveringen. Aan het eind van deze eerste fase mag elk jurylid tien talenten meenemen naar de volgende ronde. Hierna volgen twee weken lang de workshops en daarna zes liveshows, waaronder de finale op vrijdag 5 juli.

X Factor
‘X Factor’ is ontwikkeld in Engeland, waar het programma inmiddels aan het negende seizoen toe is. In de VS is de show eveneens bijzonder populair, het derde seizoen is al onderweg. ‘X Factor’ is verder ook te zien in de meeste Europese landen en landen als Australië, Chili, Colombia, Rusland, Indonesië, India, China, de Filipijnen, IJsland en Kazachstan. Wereldwijd hebben onder anderen Britney Spears, Ronan Keating, Kelly Rowland, Nicole Scherzinger, Sharon Osbourne, Mel B, Gary Barlow en natuurlijk ‘X Factor’-bedenker Simon Cowell achter de jurydesk plaatsgenomen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten