Search
Close this search box.

NOS volgt Blanco-ploeg tijdens Tour de France

De NOS volgt de Blanco-wielerploeg tijdens de Tour de France van binnenuit. Verslaggever Kees Jongkind krijgt vrijwel ongelimiteerde toegang tot de ploeg om een documentaire te maken. Dat meldt de omroep dinsdag. In het najaar moet de documentaire Inside Blanco worden uitgezonden.

De NOS maakte eerder bekend het wielrennen als gevolg van het schandaal rondom Lance Armstrong kritischer te gaan benaderen. “Juist nu er van alles aan de hand is en de sport een probleem heeft met geloofwaardigheid, hebben we met Blanco kunnen afspreken dat alle deuren voor ons open staan”, zegt Maarten Nooter, de hoofdredacteur van NOS Sport. “Dat is bijzonder, maar vooral ook dapper van die ploeg.”

Manager Richard Plugge van het Blanco-team stelt dat zijn ploeg, de voormalige Rabobank-équipe open wil zijn. “De NOS is bij uitstek geschikt een objectief beeld te schetsen. Blanco opent de deuren voor de NOS en geeft de cameraploeg alle ruimte naar eigen inzicht het verhaal achter onze ploeg te filmen.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten