Zoek
Sluit dit zoekvak.

Q-Music draait Koningslied non-stop een uur lang

Het landelijke radiostation Q-Music heeft maandagochtend tussen 08.00 en 09.00 uur alleen maar het officiële Koningslied gedraaid. “Weg met de ongenuanceerde reacties”, twitterden deejays Mattie en Wietze. “Wij draaien het Koningslied totdat de baas belt.” Maar niet alle luisteraars van Q waren hier blij mee. Luisteraars lieten in de uitzending op Q-Music zelfs weten over te schakelen naar Skyradio.

John Ewbank liet zaterdagavond weten het officiële Koningslied terug te trekken na een enorm aantal negatieve reacties en bedreigingen. “Op naar een toleranter Nederland”, reageerden Mattie Valk en Wietze de Jager.

Een uur nadat het Koningslied, waar onder anderen Ali B en Marco Borsato aan meewerkten, non-stop werd gedraaid kwam er een einde aan de actie. “De baas heeft gebeld, je mag nu zelf je muziek weer uitkiezen”, twitterden de deejays. “Zo meteen de Backstreet Boys.” [Radio.NL/Novum]