Search
Close this search box.

Radio 5 Nostalgia in het teken van troonswisseling

Radio 5 Nostalgia staat twee dagen lang in het teken van de troonswisseling. De programma’s op Radio 5 besteden veel aandacht aan het oranjegevoel. Op maandag 29 april ligt de nadruk op het afscheid van Koningin Beatrix. De programma’s blikken terug op de 33 jarige ambtsperiode van de vorstin. Op dinsdag 30 april horen luisteraars het laatste nieuws over de inhuldiging.

Op 29 en 30 april van 06.00 tot 19.00 uur voert het oranjegevoel de boventoon op de publieke nostalgische zender Radio 5 Nostalgia. De dag voor Koninginnedag halen presentatoren met luisteraars, BN’ers, gasten en royaltykenners herinneringen op aan de vorstin.

In de ochtend zingt Ronnie Tober live zijn lied ‘Majesteit ik vind u geweldig’. Luisteraars en BN’ers bedanken Beatrix of vertellen over bijzondere ontmoetingen met haar.

Op Koninginnedag staat de inhuldiging centraal met aandacht voor de voorbereidingen en het moment suprême. Aan het einde van de dag horen luisteraars de nabeschouwing en een bijdrage over de inhuldigingen door de jaren heen. Op deze bijzondere dag steken luisteraars Willem-Alexander een hart onder riem met persoonlijke boodschappen. Radio 5 presentatoren kiezen muziek uit de Oranje platenkoffer en vertellen waarom het lied hen raakt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten