Search
Close this search box.

Radiozendamateurs mogen niet uitzenden tijdens troonswisseling

Legale radiozendamateurs mogen in de periode 29 april tot 2 mei 2013 geen gebruik maken van de frequenties in de 13 cm amateurband. Dit geldt voor een gebied van 40 km rond de Dam in Amsterdam. Dat heeft Agentschap Telecom besloten.

Het Agentschap Telecom heeft inmiddels vele vergunningaanvragen ontvangen voor frequentiegebruik in de band 2320 – 2400 MHz. Dit gaat om vergunningen voor mobiele communicatie die worden ingezet tijdens de Troonswisseling, bijvoorbeeld voor videoverbindingen. Aangezien deze mobiele frequentiegebruikers de primaire rechthebbenden zijn op deze band, heeft dit gevolgen voor de radiozendamateurs inclu. onbemande amateurstations.

40 kilometer
De Amateurdienst zal daarom het frequentiegebruik in een straal van 40 kilometer rond de Dam in Amsterdam moeten staken in de periode van 29 april 08.00 tot 2 mei 00.00 uur. Ook het uitzenden van buiten dit 40 km gebied met grote vermogens en antennes gericht op het centrum van Amsterdam, is niet toegestaan. Agentschap Telecom zal het frequentiespectrum monitoren en gedurende deze periode in Amsterdam aanwezig zijn. Overtreders zullen zo nodig beboet worden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten