Search
Close this search box.

Staat aangeklaagd om belasting Publieke Omroep

Jan Slagter, omroepbestuurder en presentator van landelijke zender Omroep MAX, gaat de staat aanklagen, omdat hij vindt dat burgers te veel belasting betalen voor de publieke omroep, dat schrijft de Telegraaf. “Sinds de afschaffing van het kijk- en luistergeld in 2000 betalen we allemaal 1,1 procent aan inkomstenbelasting voor de publieke omroep. Ik heb laten uitrekenen dat dit veel te veel is.”

Volgens Slagter staat de 1,1 procent belasting inclusief reclame-inkomsten voor 1,1 miljard euro per jaar voor de publieke omroep. Slagter zegt „de stoute schoenen” aan te trekken en laat een rechter juridisch uitspraak doen. „Of de belasting gaat omlaag of het volledige bedrag van die 1,1 procent gaat voortaan volledig naar waar het hoort.” Of hij als burger of namens zijn omroep de stappen onderneemt weet hij nog niet. [Telegraaf/Radio.NL]

Gerelateerde berichten