Search
Close this search box.

Taiwanese tv de mist in bij nieuws Margaret Thatcher

De Taiwanese televisiezender CTi Cable heeft maandag per ongeluk beelden van de Britse Queen Elizabeth II gebruikt bij een verslag over de dood van oud-premier Margaret Thatcher. De televisiezender heeft dinsdag excuses aangeboden voor de fout. CTi Cable had een korte nieuwsflits over Thatcher die vergezeld ging van twee stukjes video van de koningin die handen schudt.

Kijkers waren ontstemd dat de zender het verschil niet wist tussen de koningin en Thatcher. Eerder ging ook al een Thaise zender de mist in. Channel 5 liet bijna twee minuten beelden zien van actrice Meryl Streep, die in de film The Iron Lady de rol van Thatcher vertolkte. Het productieteam van Channel 5 schreef later op Facebook dat in het vervolg beter opgelet zal worden.

Uitvaart
Thatcher overleed maandag op 87-jarige leeftijd in Londen. De uitvaart van de maandag overleden Britse oud-premier Margaret Thatcher vindt plaats op 17 april. Dat heeft de Britse regering dinsdag bekendgemaakt. [Radio.NL/Novum/AP]

Gerelateerde berichten