Search
Close this search box.

VK: The Breeze blijft uitbreiden

Het radiostation The Breeze heeft opnieuw zijn etherdekking uitgebreid. Sinds vrijdag 29 maart is softpopzender ook in Weston-super-Mare, in het graafschap Somerset, te ontvangen. The Breeze vervangt in deze regio het lokale station Nova Radio. Vanaf 15 april is The Breeze ook in Cheltenham te beluisteren, waar Total Star wordt opgeslokt.

Nova Radio startte in 1999 onder de naam 107.7 WFM met uitzendingen voor de regio Weston-super-Mare, een plaats met ruim 71.000 inwoners in het noorden van het graafschap Somerset. Later werd het station omgedoopt in Star 107.7 en Star Radio. In 2010 verkocht UKRD het radiostation aan Triple West Media Invest en werd het omgedoopt in Nova Radio.

Afgelopen week werd bekend dat Nova Radio was verkocht aan Celador Radio. De nieuwe eigenaar besloot gelijk om er geen gras over te laten groeien en verving Nova Radio afgelopen vrijdag zonder enige vooraankondiging door het softpopnetwerk The Breeze.

Door toevoeging van de frequentie van Nova Radio (107.7 FM) is The Breeze nu in heel Somerset op FM te ontvangen. In Weston-super-Mare is de editie Bristol te ontvangen. Wel worden er lokale reclameblokken, verkeersinformatie en nieuwsbulletins uitgezonden.

Met ingang van maandag 15 april is The Breeze ook in Cheltenham, een stad met ruim 100.000 inwoners in het graafschap Gloucestershire, te beluisteren. Hier wordt het lokale station Total Star geofferd. Onder de naam Cat FM begon het station in 1998 met uitzenden. Vier jaar later werd de naam gewijzigd in Cheltenham Radio om vervolgens omgedoopt te worden tot Star 107.5.

In 2010 werd de zender verkocht aan One Gold Radio Ltd en werd de naam van het station gewijzigd in Total Star. Begin maart 2013 kocht Celador Radio Total Star en daarom wordt de zender half april vervangen door The Breeze. Wel krijgt Gloucestershire waarschijnlijk een eigen ochtend- en middagshow, waardoor een vijfde cluster gecreëerd wordt naast de Thames Valley, het zuiden (Southampton) en het westen (Bristol) van Engeland en het zuiden / westen van Somerset, waar de andere stations te horen zijn.

The Breeze draait overwegend softpop (The Smoothest Sounds) voor vrouwelijke luisteraars tussen de 40 en 49 jaar. Op de playlist staan artiesten als Michael Bublé, Neil Diamond, Celine Dion, Elton John, Gloria Estefan, George Michael, Whitney Houston en Norah Jones. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten