Search
Close this search box.

Voorbeschouwing en finale Songfestival bij de Tros

Live vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam brengt de Tros op zaterdag 18 mei (om 21.00 uur op Nederland1) een voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival 2013 in ‘Op weg naar het Songfestival’. Cornald Maas praat dan met een zaal vol songfestivalfanaten én twee tafelgasten, Carlo Boszhard en Edsilia Rombley, over kansberekeningen, de zin en onzin van de internationale polls en de concurrentie van de andere ingezonden acts.

Via een live schakeling met het ‘episch centrum’, de Malmö Arena, geven Daniël Dekker en Jan Smit een update. Zij doen die avond verslag van het Eurovisie Songfestival 2013.

Tijdens de finale, aansluitend aan de live voorbeschouwing ‘Op weg naar het Songfestival’, is Cornald Maas opnieuw te zien en geeft hij namens Nederland de punten door.

“Ik vind het ontzettend leuk dat de Tros zendtijd inruimt voor deze ‘voorbeschouwing op de wedstrijd’. Samen met songfestivalkenners vooruitblikken op wat we die avond kunnen verwachten, net zoals dat bij sportevenementen ook gebeurt. Een mooie uitdaging. En natuurlijk is het ook een grote eer om namens Nederland de punten door te geven, aldus Cornald Maas.

De twee halve finales, op dinsdag 14 (met Anouk) en donderdag 16 mei (om 20.30 uur op Nederland 1), worden ook voorafgegaan door ‘Op weg naar het Songfestival’. In dit programma kijken bekende Nederlandse songfestival-liefhebbers als Frits Spits, Kees Tol, Humberto Tan, Raffaëla Paton, Jamai Loman, Monique Smit, Maurice Wijnen en Sander Lantinga alvast vooruit naar wat het publiek die avond te wachten staat. Maakt Anouk de verwachtingen waar? Wat vinden ze van de andere acts in deze halve finales? En daarnaast een terugblik op leuke momenten uit eerdere edities. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten