Search
Close this search box.

Bijna vijf miljoen kijkers zien inhuldiging live op Ned1

Nederlanders hebben dinsdag massaal gekeken naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De ceremonie, die onder andere rechtstreeks werd uitgezonden op Nederland 1, werd door 4,9 miljoen mensen gevolgd. Ook de journaals van de NOS deden het afgelopen dinsdag erg goed, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De uitzending op het middaguur werd door 3,5 miljoen mensen bekeken en het journaal van 18.00 uur door ruim drie miljoen mensen. De nieuwsuitzendingen van 16.00 en 17.00 uur trokken respectievelijk drie miljoen en 2,5 miljoen kijkers. De gehele top vijf van best bekeken uitzendingen bestaat daarmee uit programma’s rond de troonswisseling.

Ook andere uitzendingen rond de inhuldiging zijn terug te vinden in de top 25 van best bekeken programma’s van de dag. Zo keken er 372 duizend toeschouwers naar de live-uitzending RTL Viert de Koning. Het Kroningsconcert met André Rieu trok 347 duizend kijkers. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten