Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO gaat lokale omroep FunX financieren

De lokale omroep FunX kan blijven uitzenden. De lokale omroepen van de vier grote steden tekenden dinsdag samen met de NPO een overeenkomst voor de toekomst van FunX na 2012. De NPO gaat de lokale omroep FunX met publiek geld financieren.

De zender dreigde te verdwijnen nadat het ministerie van OCW en de vier grote steden geen of minder geld beschikbaar stelden.

De publieke omroep is de afgelopen zeven jaar actief betrokken geweest bij FunX en steunde het radiostation met kennis, techniek en geld. De luisteraars èn het geluid van FunX zijn voor de NPO belangrijk en alle reden om de samenwerking met de lokale omroepen te versterken”, zegt Jan Westerhof, directeur NPO Audio. “Als radioman ben ik blij dat FunX verder kan en zijn onderscheidende geluid blijft laten horen.

Interim-directeur Rocky Tuhuteru van FunX is blij dat hij kan blijven werken voor FunX: “De positie van FunX is nu duidelijk en er is gelukkig ook voor de luisteraars duidelijkheid. Het is zeker dat FunX blijft bestaan waardoor we jonge luisteraars herkenning kunnen blijven bieden en erkenning voor hun muzieksmaken en aandacht voor de items die zij belangrijk vinden.”

FunX krijgt nu een plek binnen de publieke omroep. De omroepen BNN, NTR en VPRO gaan een heel klein stukje bijdragen aan de programmering. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers heeft vanaf 1 januari 2013 de supervisie over FunX.

FunX, wat nu ook betaald wordt met publiek geld van de NPO, is een kleine lokale urban zender, te ontvangen in de ether via lokale frequenties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten