Zoek
Sluit dit zoekvak.

Programmaleider Remko Terlouw per direct weg bij SBS 6

[Update] De kijkcijfers van SBS willen maar niet stijgen. Het tv-bedrijf heeft nog steeds moeite om veel kijkers te trekken met de drie tv-zenders SBS6, Net5 en Tv-Veronica. Daarom moest SBS weer actie ondernemen. Deze week moest Remko Terlouw opstappen, Hij was adjunct programmaleider bij SBS 6 en daarvoor zendermanager van SBS 6. De tv-zender is voor 67% onderdeel van het Finse Sanoma en 33% van Talpa.

Remko Terlouw was maar liefst 18 jaar werkzaam voor de Nederlandse commerciële televisiezender die sinds 28 augustus 1995 bestaat. Remko Terlouw was bij SBS 6 adjunct programmaleider naast Remko van Westerloo. SBS6 had in 2010 nog een gemiddeld marktaandeel van 10%. In 2013 daalde dit naar 8,0%.

Of Terlouw wordt vervangen is niet bekendgemaakt. Remko Terlouw is in goed overleg meteen gestopt en zal binnenkort formeel afscheid nemen bij SBS 6. In maart 2013 moest Georgette Schlick al per direct aftreden als CEO van SBS Broadcasting.

[Update]
Naast Remko Terlouw zal nog een topman vertrekken, Dick Molman zal aan het einde van 2013 terug te treden als CEO van Sanoma in Nederland en het bedrijf verlaten. Molman kocht samen met John de Mol (Talpa) in 2011 de Nederlandse tak van SBS (SBS6, NET5 en Veronica). Molman zouden daar verbetering in aanbrengen. Molman heeft 38 jaar bij Sanoma gewerkt, de laatste zeven jaar als algemeen directeur. [Radiowereld.NL]