Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bauer schrapt laatste lokale programma’s Schotse AM-stations

Op de Schotse middengolfstations van Bauer Media zijn binnenkort geen lokale programma’s meer te horen. Met ingang van 1 juli vervalt namelijk het allerlaatste lokale programma: de ochtendshow. Hierdoor is op stations als Clyde 2 in Glasgow en Forth 2 in Edinburgh in de toekomst 24 uur per dag hetzelfde programma te horen.

In 2009 voerde Bauer al ingrijpende wijzigingen door bij de middengolfzenders in Schotland. Toen sneuvelden bijna alle lokale programma’s. Alleen de ochtendshow bleef lokaal. Nu komt hier alsnog een einde aan.

Met ingang van 1 juli komt er een gezamenlijke ochtendshow uit Glasgow. Deze wordt gepresenteerd door Robin Galloway (foto), huidig middagdeejay van de hitzender Clyde 1 in Glasgow. Hierdoor komt er een einde aan het ochtendavontuur voor Mike ‘Riddy’ Riddoch op 1152 Clyde 2, Bob Malcolm op 1548 Forth 2, John McRuvie op Northsound 2 in Aberdeen, Graeme ‘Waggy’ Waggott op Tay AM in Dundee en Kenny Campbell op Westsound AM in Ayr.

De meeste deejays waarvan de ochtendshow geschrapt wordt, blijven wel gewoon werkzaam bij Bauer en krijgen veelal een netwerkprogramma op de middengolfzenders. Ondanks dat de Schotse middengolfzenders nu 24 uur per dag hetzelfde programma uitzenden, worden de zenders overdag nog wel op vaste tijden ontkoppeld voor lokaal nieuws, weer en verkeer. Ook de reclameblokken blijven lokaal geprogrammeerd worden.

Het schrappen van de laatste lokale shows op de Schotse middengolfzenders is niet de enige bezuiniging die Bauer doorvoert. In maart en april schrapte het Duitse mediaconcern al acht lokale ochtendshows op het Magic AM-netwerk in het noorden van Engeland en verving ze door drie regionale shows.

Maar niet alleen bij de middengolfstations van Bauer wordt flink bezuinigd. Ook de lokale stations op FM zijn niet veilig. In april werden alle lokale programma’s op TFM in regio Middlesbrough/Durham gestaakt. Het station neemt nu de hele dag de programma’s van Metro Radio uit Newcastle over. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten