Zoek
Sluit dit zoekvak.

Griekse publieke omroep op zwart

[Update] De Griekse regering heeft dinsdag de tijdelijke sluiting van de staatsradio en -televisie aangekondigd. De zenders van de ERT worden woensdagochtend uitgeschakeld en de 2500 medewerkers op non-actief gezet. De staatsomroep gaat ‘zo snel mogelijk’ weer open, maar wanneer dit zal zijn en met hoeveel personeel is nog onduidelijk.

Regeringswoordvoerder Simos Kedikoglou noemde de staatsomroep ‘een toonbeeld van een uniek gebrek aan transparantie en van ongelooflijke verspilling’. “Het kost drie tot zeven keer zoveel als andere televisiestations en heeft vier tot zes keer zoveel personeel – voor minder kijkers, ongeveer de helft van een gemiddelde particuliere zender.”

De reorganisatie bij de staatsomroep is het eerste massaontslag in de publieke sector in Griekenland. Als onderdeel van een financieel reddingsplan heeft het land beloofd tot 2015 vijftienduizend banen bij de overheid op te heffen.

De ERT bestaat sinds 1938 en bestaat uit drie nationale tv-zenders, zeven nationale en 19 regionale radiozenders. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten