Search
Close this search box.

‘Omroepen gaan actievoeren tegen bezuinigingen’

De nationale en regionale omroepen zijn bezig met het voorbereiden van een actie tegen verdere bezuinigingen. Dat zei Albert Verlinde donderdagavond in RTL Boulevard. Volgens Verlinde gaat het om een ‘grote, publieksvriendelijke actie’. Of kijkers en luisteraars de dupe worden van de vermeende acties is niet duidelijk.

“Om het publiek ervan te overtuigen: jongens, dit geld zijn we waard, wat we op dit moment hebben”, zei Verlinde. “En de politiek ervan te overtuigen dat ze niet verder bezuinigen.”

Staatssecretaris van Media Sander Dekker (VVD) zei dinsdag dat hij niet uitsluit dat de publieke omroep de komende jaren opnieuw op de schop wordt genomen. De Tweede Kamer debatteerde toen over de omroepfusies die een besparing van 200 miljoen euro moeten opleveren. Vanaf 2017 zou er nog eens honderd miljoen euro worden bezuinigd. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten