Search
Close this search box.

Verdwenen Chinese journalist zit vast

De sinds 31 mei verdwenen Chinese video- en fotojournalist Du Bin (41) blijkt te zijn opgepakt door de Chinese politie. Dat is aan de familie van Bin meegedeeld. Bin maakte onlangs een documentaire over martelingen die gevangenen in een werkkamp in noordoost China moeten ondergaan.

Ook bracht hij een boek uit over het gewelddadig onderdrukken van het studentenprotest op het Tiananmenplein op 4 juni 1989. ”Zijn werk is een directe bedreiging voor de autoriteiten.

Ze pakken hem aan ook om een signaal te geven aan anderen”, aldus activist Hu Jai, vriend van Du Bin. Volgens Jai is er onder de nieuwe leider van de communistische partij, Xi Jinping, een nieuwe hardere aanpak gestart van activisten die zich druk maken over mensenrechten, en dissidenten. ”Er is geen verbetering. Het beleid wordt zelfs nog conservatiever”, aldus Jai. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten