Search
Close this search box.

Vroege Vogels viert vijfendertigste verjaardag

Het radioprogramma ‘Vroege Vogels’ van de Vara op de muziek- en nieuwszender Radio1 bestaat deze week op de kop af 35 jaar. Op zondag 25 juni 1978 presenteerde Wim Hoogendoorn de allereerste uitzending van het zondagse natuur- en milieuprogramma. Om dit jubileum te vieren zijn Janine Abbring en Menno Bentveld zondag 30 juni live op het water van het Naardermeer.

Het Naardermeer is het alleroudste Natuurmonument van Nederland. Begin vorige eeuw was de bedreiging van het gebied de reden voor bioloog en onderwijzer Jac. P. Thijsse om de ‘Vereeniging tot behoud van Natuurmonumenten’ op te richten. Dankzij zijn inzet is het waardevolle moerasgebied, inmiddels ingeklemd tussen asfaltwegen, behouden gebleven.

In de jubileumuitzending van zondag 30 juni vaart ‘Vroege Vogels’ twee uur lang over het Naardermeer, onderzoekt het Nederlands Instituut voor Ecologie met een varend laboratorium de waterkwaliteit in het gebied en gaan planten-, vogel- en insectendeskundigen het natuurgebied in om bijzondere soorten te vinden. Verder komt oud-presentator Ivo de Wijs en is er livemuziek van strijkkwartet Quinetique en singer-songwriter Florian Wolff met zijn Green Machine. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten