Search
Close this search box.

Canal+ wil Planet Radio de nek omdraaien

Het nieuwe internetstation ‘Planet Radio’ moet de naam wijzigen van het multimediabedrijf ‘Canal+ France’. ‘Planet Radio’ heeft inmiddels diverse dreigbrieven van de advocaten van ‘Canal+ France’ gehad. Het Franse zuster bedrijf van Canal+ France heet Planete+, en deze naam zou te veel lijken op Planet Radio uit Nederland.

Michiel Kalverda van het studentenradiostation Planet Radio: “Op 2 juni 2012 hebben wij als Planet Radio zijnde de Merknaam Planet Radio aangevraagd. Hier ging het om het recht in de Benelux om radio en televisie te maken onder de naam Planet Radio. Op 20 Augustus 2012 kregen wij de eerste brief van Canal+ France.

Het zuster bedrijf van Canal+ France, Planete+, denkt dat er verwarring kan ontstaan bij mensen, luisteraars zouden kunnen gaan denken dat Planet Radio een tak van Planete+ is die radio maakt. Ook het uitzenden van tv zou niet mogen omdat Planete+ het internationale merkrecht van om televisie te maken onder deze naam.

Michiel Kalverda: “Hun verzoek is om ten eerste een naamsverandering door te voeren, en de naam Planet Radio niet meer te gebruiken om radio en televisie te maken en andere vormen van media te gebruiken onder deze naam. Ook willen ze dat wij overal op onze gebruikte media vertellen dat alles wat we doen niks te maken heeft met televisie maken. 

In eerste instantie dachten wij dat dit puur een dreig brief was. Er is niks terug gezonden wegens het idee dat het hier alleen ging om dreigtaal. We wilde ons mooie project absoluut niet zomaar opgeven.

In onze ogen vormen wij nu nog  geen bedreiging voor Planete+ en lijkt ons de verwarring tussen de twee merknamen niet te ontstaan. Ten eerste omdat wij (nog) geen televisie maken en daarnaast omdat wij rond de 20.000 unieke luisteraars per maand zitten die bijna alleen uit Nederland komen (onze doelgroep) en niet in Frankrijk en andere Franstalige gebieden in België en Luxemburg.

Daarnaast is Planete+ een televisie zender die in Frankrijk en de Franstalige delen van België en Luxemburg documentaires uitzend.

Michiel Kalverda: “Wij zijn als Planet Radio bezig met studenten. Zo hebben wij elke maandag woensdag en donderdag live shows en de hele week non stop muziek. Wij houden ons bezig met ondernemende studenten, hebben studenten tips en hebben in beginsel al niks te maken met het maken van Franstalige documentaires.

Wij proberen als studenten te leren van dit mooie project. Planete+ probeert hier een stokje voor te steken door ons met de grond gelijk te maken. Wij moeten dus een heel nieuw bedrijf gaan opstarten, alle naamsbekendheid die we hebben gecreëerd is in één klap weg en al het werk van de afgelopen twee jaar is voor bijna niets geweest. Het enige wat wij willen is een leuk medium uitzenden wat speciaal voor studenten is. Wij hebben geen enkele intentie om met Planete+ (een documentaire zender) de concurrentie aan te gaan. Wij willen het unieke concept in Nederland groot maken maar hebben nog geen intentie om internationaal groot te worden (uiteraard zijn er ambities).” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten