FM-zenders kavel A7 met 100% Hot Chocolate in de lucht

[Update] Woensdagavond om 10 uur zijn alle A7 frequenties na een jarenlange afwezigheid weer on-air gegaan. Daarmee is het Nederlandse radiolandschap weer compleet. Over de plannen voor het kavel is echter nog niets officieel bekend. Wel is opmerkelijk dat 10 een belangrijke rol speelt in de uitzendingen.

A7-pakket
De ongeclausuleerde FM-frequenties van het A7-pakket waren sinds 2003 in gebruik door Yorin FM (RTL). Omdat dat radiostation een financieel debakel was, werd Yorin FM in de lente van 2006 verkocht aan SBS die er Caz! op zette. Omdat ook dat radiostation hikte tegen de jaarlijkse vergoeding van 4 miljoen euro die Agentschap Telecom voor de FM-frequenties eiste, ging het station in de zomer van 2007 over naar Arrow Classic Rock.

Arrow Classic Rock zond er nog 2 jaar op uit, maar ging in 2009 failliet en verdween uit de ether. Sindsdien stonden de FM-frequenties leeg, alhoewel enkele frequenties in het najaar van 2011 en in een deel van 2012 gebruikt werden om ontvangstproblemen van publieke en commerciele zenders op te lossen, die waren veroorzaakt door de val van de zendmast in Smilde in 2011.

A7 naar Ad Venture Radio B.V
Eerder deze maand verwierf Ad Venture Radio B.V., een volle dochter van het bedrijf achter radiostation 100%NL, de FM-frequenties van kavel A7 voor het bedrag van 828.819 euro. Directeur Herbert Visser verkondigde de afgelopen weken aan iedereen die daarom vroeg, dat het nieuwe station uitsluitend Portugese kerkmuziek uit de 16e eeuw zou gaan uitzenden.

Vrijdagmorgen 10 uur
Radio.NL vernam onlangs van zeer betrouwbare bronnen dat op de nieuwe FM-frequenties Radio 10 Gold zou worden gaan uitgezonden. Echter, sinds woensdagavond is op de FM-frequenties uitsluitend nonstop het nummer “Everyone’s a winner” van Hot Chocolate te horen, en de bekende stem van Peter Teekamp die roept: “Vrijdagmorgen 10 uur”.

Mogelijk dat vrijdagochtend om 10 uur dus de uitzendingen van Radio 10 Gold zullen beginnen op dit FM-pakket. Maar een bevestiging heeft Radio.NL tot dusver niet kunnen krijgen. Ook de RDS van de FM-frequenties geeft nog geen uitsluitsel. Daarin staat alleen A7.

Beluister hier de eerste signalen op kavel A7.

Overzicht van de frequenties die sinds woensdagavond on-air zijn:

Smilde 87.6
Lelystad 87.7
Utrecht 87.8
Den Bosch 87.9
Hilversum 88.1
Maastricht 91.1
Terneuzen 93.0
Oostburg 93.3
Amsterdam 103.6
Tjerkgaast 103.8
Emmen 103.8
Rotterdam 103.8
Goes 103.8
Arnhem 104.1