Vpro krijgt mogelijk boete wegens rokende Teeuwen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onderzoek ingesteld naar het programma Zomergasten, waar zondagavond een rokende cabaretier Hans Teeuwen te gast was. Dat heeft een woordvoerder van de NVWA maandag gezegd.

De set van Zomergasten is een werkplek en dus mag daar niet worden gerookt. De Vpro, die Zomergasten uitzendt, kan een waarschuwing of een boete krijgen, meldt NVWA. “Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar een overtreding van het rookverbod weegt zwaar”, zegt de woordvoerder.

Wat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit moet onderzoeken om een boete op te leggen is niet bekend. De beelden zijn erg duidelijk. De Vpro was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Teeuwen was zondag de eerste zomergast van dit seizoen. Zijn aflevering trok 812 duizend kijkers, ruim tweehonderdduizend meer dan eerste aflevering van Zomergasten vorig jaar. Toen was Henny Vrienten de eerste gast. Met deze kijkcijfers is het interviewprogramma Zomergasten het op drie na best bekeken programma van de zondagavond. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten