Search
Close this search box.

85 procent van huishoudens heeft digitale televisie

Meer dan acht op de tien huishoudens in Nederland kijkt televisie via een digitale aansluiting. Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper woensdag op basis van eigen onderzoek.

Het aantal aansluitingen groeide in het tweede kwartaal met een procent naar ruim 6,5 miljoen. Daarmee heeft bijna 85 procent van alle huishoudens digitale televisie.

Bij meer dan de helft van deze digitale aansluitingen gaat het om een digitale kabelaansluiting. De 3,7 miljoen klanten met zo’n aansluiting kunnen naast digitale televisie ook nog analoge televisie kijken. De onderzoekers verwachten dat digitale televisie dit gehele jaar met 7,2 procent groeit, naar 6,8 miljoen aansluitingen.

Grootste aanbieder is Ziggo, zowel op de markt voor digitale televisie als op de totale televisiemarkt. Na Ziggo zijn achtereenvolgens KPN, UPC en CanalDigitaal de grootste aanbieders. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten