Search
Close this search box.

Luistercijfers periode mei – juni 2013

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode mei – juni 2013 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7774 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 55 minuten per dag, dat is 1 minuut minder dan in de vorige periode.

Marktleider = 538
Uit deze cijfers blijkt dat 538 nog steeds marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11.0%, dit was een maand geleden 10.9%. Skyradio staat nu op een tweede plek met 10.5%, dit was afgelopen maand 10.2%. Op de derde plaats staat nu 3FM met 10.3%, dit was in de vorige periode 10.0%.

Overzicht stijgers en dalers
– Stijgers: 538, Skyradio, 3FM, Q-music, Radio Veronica, 100%NL, Radio5, SlamFM, SublimeFM.
– Dalers: ORN, Radio2, Radio1, E-Power Radio, Radio4, Classic FM, Arrow Classic Rock.
– Gelijk: Radio 10 Gold, BNR Nieuwsradio, Radio6 soul en jazz, Overige zenders.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 3 september 2013 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten