Wessel van Diepen terug op 538

[Update] Als stem van het station is Wessel van Diepen nog steeds met 538 verbonden, maar vanaf volgende maand is hij ook weer te horen als DJ op het populaire radiostation. Van Diepen komt met een internationale dancechart, die hij zelf produceert en presenteert: de Global Dance Chart.

De lijst beperkt zich niet tot de Nederlandse markt. De 40 tracks zijn samengesteld op basis van wereldwijde downloads, streams, radio- en dj-play.

De Global Dance Chart is vanaf 13 september elke vrijdag tussen 21.00 en 23.00 uur te beluisteren op 538.

Dave Minneboo, programmadirecteur 538: “Deze dancechart wordt toonaangevend in de wereld. Als je ziet wat er op dit moment wereldwijd gebeurt op het gebied van dance, dan moet je een lijst niet meer beperken tot één land.

Dance is global! En wie kan zo’n internationale lijst nou beter produceren en presenteren dan één van de grondleggers van dance in Nederland, Wessel van Diepen! Ik ben supertrots en blij dat Wessel weer te horen zal zijn op het enige station waar hij thuis hoort, 538!”

Wessel van Diepen: “Mijn liefde voor dancehits en strakke programma’s komen samen in dit concept, dat veel verder kan gaan dan radio alleen.

In Amerika noemen ze hedendaagse dance niet voor niets ‘Dutch Music’. Het is natuurlijk geweldig dat we dit programma maken in het hol van de leeuw.” [Radiowereld.NL]

Update
Wessel van Diepen begon zijn radiocarrière bij de piraat Hofstad Radio in Den Haag. Daarna volgden stations als 107 KKRD, een lokaal station in Wichita, VARA Radio 3, Veronica Radio 3 en Extra 108 in Amsterdam.

In 1992 was Van Diepen medeoprichter van Radio 538. In de loop der jaren presenteerde hij programma’s als Van Diepen Draait Door, de Top 40 en Dance Department. Daarnaast was de deejay de bedenker van de 538 Dance Smash, wat er voor gezorgd heeft dat dance mainstream werd op de radio.

Wessel van Diepen beheerst als geen ander de kunst van het weglaten. Dat wil zeggen: veel zeggen met weinig woorden. Mede hierdoor is Van Diepen misschien wel de strakste hitradiodeejay van Nederland.

In 2006 besluit Van Diepen zijn carrière als radiodeejay vaarwel te zeggen om zich meer op zijn werk als producer te richten. Want ook hierin is de deejay zeer succesvol. Een greep uit acts die uit de koker van Van Diepen komen: L.A. Style, Lick, Nakatomi, Alice Deejay en natuurlijk The Vengaboys.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want de afgelopen jaren was Van Diepen nog enkele keren op invalsbasis te horen als deejay op 538. Nu krijgt hij weer een vast programma op de radiozender. Daarnaast is Van Diepen ook nog stationvoice van de televisiezender Fox.