iamDesi, nieuw radiostation voor Hindoestaanse jongeren

iamDesi is een nieuw online radiostation dat op donderdag (19 september) in Den Haag officieel geopend wordt tussen 18 en 20 uur. iamDesi richt zich vooral op in Nederland woonachtige Surinaamse, Hindoestaanse en Indiase jongeren. De opening wordt live uitgezonden.

Overdag wordt een mix van Bollywood, Indian Fusion, Desi, Latin, pop en dance gedraaid. Op iedere werkdag worden vanaf 6 uur ‘s-avonds gepresenteerde programma’s uitgezonden.

Er is dagelijks aandacht voor de Nederlandse, Surinaamse en Indiase actualiteit, film- en entertainmentnieuws en nieuwe muziek uit de Desi scene. Ook zullen artiesten, bands en DJ’s regelmatig live in de studio komen optreden.

24 uur durende marathonuitzending
Op vrijdag 20 september wordt door alle radio-DJ’s gezamenlijk vanaf 6 uur ‘s-avonds een 24 uur durende marathonuitzending gemaakt om samen met een enthousiaste groep supporters aandacht voor de nieuwe zender te vragen. De marathonuitzending zal worden afgetrapt door wethouder Karsten Klein (Jeugd, Welzijn en Sport). Daarnaast zal iamDesi regelmatig vanaf locatie uitzenden en live verslag doen vanaf festivals en evenementen.

iamDesi is opgezet door 6 radio-DJ’s die eerder betrokken waren bij de jongerenprogramma’s van diverse Hindoestaanse radiozenders. Nieuw talent krijgt de kans zich binnen het station te ontwikkelen en wordt uitgebreid begeleid en gecoacht. Het is de eerste radiozender in Nederland die zich met gepresenteerde programma’s volledig op Desi jongeren richt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten