Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marconi Oeuvre Award voor Peter van Bruggen na 35 jaar

Radiopresentator Peter van Bruggen (65) mag eind dit jaar de Marconi Oeuvre Award in ontvangst nemen. Dat werd zondag bekend in het Radio 2-programma Hemelbestormers met Jeroen Kijk in de Vegte. De prijs, geen publieksprijs, wordt in november overhandigd tijdens het Radiogala van het Jaar.

De Marconi Oeuvre Award is een radio vakjuryprijs en onderdeel van de Marconi Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een radiomaker die met zijn of haar werk een grote, originele en inspirerende bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse medialandschap.

De jury van de radiovakprijs roemt zijn ‘onuitputtelijke creativiteit en vermogen tot het met muziek en geluid scheppen van romantische fantasiewerelden’. De 65-jarige Van Bruggen was tijdens zijn carrière onder meer te horen op Radio 2, 3FM en Radio 6 Soul & Jazz. De radiomaker ging zondag na een radioloopbaan van meer dan dertig jaar met pensioen.

Vorig jaar nam Felix Meurders de Marconi Oeuvre Award in ontvangst. Eerdere winnaars waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011) en vorig jaar Felix Meurders.

RadioRing
Tijdens het RadioGala in november worden ook de drie publieksprijzen uitgereikt, de Zilveren RadioSter Man / Vrouw en de Gouden RadioRing. Ook de twee andere vakjuryprijzen, de Marconi Award voor Aanstormend Talent en Marconi Award voor Beste Zender zullen dan worden uitgereikt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten