Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Moslimomroep lanceert eigen website

De Moslimomroep heeft een eigen website gelanceerd. De publieke omroep is nu ook inhoudelijk volledig zelfstandig waardoor de NTR niet meer redactioneel verantwoordelijk voor de moslimuitzendingen.

De Moslim Omroep (MO) zendt vanaf oktober 2014 wekelijks 50 minuten uit op Nederland 2. Iedere week maakt de omroep twee programma’s: een actualiteitenrubriek en een documentaire. De Moslim Omroep mag blijven uitzenden tot 31 december 2015. Daarna worden de religieuze omroepen opgeheven.

Op basis van de omvang van de islamitische stroming, stelt het CvdM aan de SZM per jaar 175 uur en 12 minuten ter beschikking op de radio en 58 uur en 12 minuten op tv.

Stichting Zendtijd Moslims (SZM) is de organisatie die de zendmachtiging heeft gekregen. Stichting Moslimomroep, huurt als het ware zendtijd en maakt programma’s in de zendtijd van SZM. [Radiowereld.NL]