Search
Close this search box.

Creatief Directeur Edwin Valent stapt onverwacht op bij SBS

Het rommelt nog steeds stevig bij SBS. Creatief Directeur Edwin Valent (Chief Creative Officer) is onverwacht opgestapt bij SBS. De oorzaak is volgens SBS een ‘verschil van inzicht over het te voeren nieuwe beleid’. Valent was aangetrokken voor een nieuwe afdeling Creatie. Hij was ruim een jaar in dienst van SBS.

Edwin Valent zou zich onder meer bezig houden met all platform concept ontwikkeling, platform development (waaronder Video on Demand, online televisie en second screen). Ook werkte hij mee aan de ontwikkeling van de zender- en programmasites van Net5, SBS 6 en Veronica.

Edwin Valent was voor SBS werkzaak als Global Director Branded Content bij LBi en als Hoofd Nieuwe Media bij de Vara en Manager Interactive bij Talpa. Daarnaast werkte hij bij RTL, MTV Networks en Radio 1 en 2.

Algemeen directeur, Hans Edin. “De afgelopen periode heeft Edwin Valent voor onze organisatie een belangrijke rol gespeeld in het op de kaart zetten van de afdeling Creatie. Daar zijn wij hem buitengewoon dankbaar voor. Nu deze organisatie staat, is een nieuwe fase aangebroken en zijn wij tot de conclusie gekomen dat SBS een andere koers gaat volgen. Het is onduidelijk wat de kern van het verschil van inzicht is tussen Valent en SBS.” [Radiowereld.NL]