Hoorspel als eerbetoon aan Léon Povel

De KRO gaat de hoorspelen van hoorspel- en televisieregisseur Léon Povel uitzenden. Sprong in het heelal, wellicht zijn bekendste werk, is nu uitgebreid met een vierde serie. De KRO zendt die in januari 2014 uit.

Léon Povel overleed in januari 2013 op 101-jarige leeftijd. Léon Povel maakte in totaal meer dan 900 hoorspelen. Als een eerbetoon aan hem heeft Léons zoon Winfried, woonachtig in Beneden-Leeuwen, het initiatief genomen om een vierde serie van Sprong in het heelal uit te brengen. De titel luidt De terugkeer van Mars. Sprong in het heelal werd tussen 1955 en 1958 uitgezonden door de Kro.

Het Hoorspel ‘Sprong in het Heelal’ is te horen op zondag 5, 12, 19 en 26 januari 2014 van 17:25 tot 18:00 uur, op Radio 5 Nostalgia (’s nachts wordt de aflevering herhaald op Radio 1) [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten